WYPRAWKA PIERWSZOKLASISTY ????
Piórnik z wyposażeniem:
ołówek (2szt, HB) – mogą być trójkątne
pióro (niebieskie lub czarne – może być ścieralne)
długopis ścieralne niebieski (2 szt)
długopis kolorowy – czerwony, zielony
temperówka (najlepiej zamykana)
gumka do ścierania
klej w sztyfcie (3 szt)
nożyczki (zaokrąglone noski)
kredki ołówkowe (miękkie)
linijka
Zeszyty i teczki:
zeszyt w trzy linie – format A5 (tradycyjny), 16 kartkowy, 3 szt
zeszyt w kratkę – format A4, 32 kartkowy, 3 szt
zeszyt w trzy linie – format A4 (większy), 32 kartkowy, 2 szt
teczka tekturowa z gumką - A4, 2 szt.
zeszyt do nut
segregator
zeszyt w kratkę do informacji
Bloki:
blok techniczny biały – A4 oraz A3, po 2 szt.
blok techniczny kolorowy -A4 oraz A3 po 2 szt.
blok rysunkowy biały -A4 oraz A3 po 2 szt.
blok rysunkowy kolorowy -A4 oraz A3 po 2 szt.
papier ksero -opakowanie
zeszyt papierów kolorowych lub kolorowy papier ksero
Inne materiały:
kredki świecowe, 1 szt
pastele olejne, 1 szt
farby plakatowe, 1 szt + pędzelki różnej wielkości + kubek na wodę
farby akwarelowe
plastelina, 2szt.
Flamastry, mazaki
bibuła
podkładka na ławkę do prac plastycznych (może być „śniadaniowa”)
Pozostałe:
worek z butami na zmianę po szkole
strój na W-F (bawełniana koszulka, spodenki, skarpetki, obuwie sportowe - tenisówki z białą podeszwą)
śniadaniówka
bidon, butelka na wodę
paczka ręczników papierowych
duża paczka chusteczek higienicznych
paczka chusteczek nawilżanych do rąk i twarzy
Nie zapomnijcie proszę o podpisaniu przyborów ????
Do zobaczenia we wrześniu!
Jadłospis
15 - 19 kwietnia 2024r
15 kwietnia (poniedziałek)
- krupnik z kaszy z ziemniakami i zieleniną
- pierogi ukraińskie
- sałatka szwedzka z zieleniną
- kompot
Alergeny: seler, gluten, mleko
- zupa pieczarkowa z kluskami i zieleniną
- kotlet litewski z ziemniakami
- surówka z marchwi i pora
- kompot
Alergeny: seler, gluten, mleko, jajko
17 kwietnia (środa)
- zupa ziemniaczana z zacierkami i zieleniną
- kurczak w sosie potrawkowym z ryżem brązowym
- sałata z vinegretem
- kompot
Alergeny: seler, gluten
18 kwietnia (czwartek)
- zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami i zieleniną
- gulasz wieprzowy z kopytkami
- buraczki na ciepło
- kompot
Alergeny: seler, gluten
19 kwietnia (piątek)
- zupa dyniowa z kluskami i zieleniną
- kotlet rybny z ziemniakami
- sałatka z czerwonej kapusty z zieleniną
- kompot
Alergeny: seler, gluten, mleko, jajko, ryba
Posiłki przygotowuje i dostarcza firma „MALFIL”
Zastrzegamy prawo niewielkich zmian w jadłospisie
W naszej szkole można zamówić dla dziecka obiad (catering MALFIL):
Cena posiłku:
Wymagana jest płatność z góry, do 5 dnia każdego miesiąca na konto bankowe:
mBank 66 1140 2004 0000 3902 7640 8964
W tytule przelewu prosimy o podanie imienia i nazwiska ucznia, klasy oraz za jaki okres jest przelew.
Zapisy na obiady prosimy kierować pod numerem 734 470 996.
W dniu wydania obiadu, najpóźniej do godz. 8:00 proszę informować o ewentualnej nieobecności dziecka, wtedy istnieje możliwość przełożenia obiadu na kolejny dzień.